top of page

Wat is de actieradius van een E-bike?

De afstand die je kan afleggen met een e-bike op een enkele acculading, oftewel de actieradius, varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de actieradius beïnvloeden zijn:

 

1. Batterijcapaciteit: E-bikes hebben accu's met verschillende capaciteiten, gemeten in Wattuur (Wh). Over het algemeen geldt dat e-bikes met een grotere batterijcapaciteit een langere actieradius hebben.

 

2. Ondersteuningsniveau: De mate van elektrische ondersteuning die je kiest, beïnvloedt direct de actieradius. Hogere ondersteuningsniveaus verbruiken meer energie en kunnen de afstand per acculading verminderen.

 

3. Gewicht: Het totale gewicht van de e-bike, inclusief de berijder en eventuele bagage, heeft invloed op de energiebehoefte. Zwaardere ladingen vragen meer van de accu en kunnen de actieradius verminderen.

 

4. Rijomstandigheden: Het terrein waarop je fietst, de snelheid waarmee je rijdt en de weersomstandigheden spelen allemaal een rol. Fietsen op heuvelachtig terrein, tegen de wind in of bij koude temperaturen kan de actieradius verminderen.

 

5. Leeftijd en conditie van de accu: Na verloop van tijd kan de capaciteit van de accu verminderen. Een oudere of minder goed onderhouden accu kan een kortere actieradius hebben.

 

Omdat deze factoren sterk variëren, is het moeilijk om een exact aantal kilometers te noemen. Over het algemeen kunnen moderne e-bikes echter actieradius hebben die variëren van ongeveer 40 tot 120 kilometer per acculading. Het is belangrijk om de specificaties van de specifieke e-bike en accu te raadplegen en rekening te houden met je eigen rijstijl en omstandigheden bij het inschatten van de actieradius.61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page